Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Δεν ξέρεις τον Βαγγέλη?


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19/02/10 00:15 :

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 1 (μειωμένου ρίσκου): Αγορά με τιμές οριακά κάτω από 4 ευρώ και εφόσον αργότερα κλείσει σε τιμές πάνω από 4,16 ενίσχυση θέσης (εφόσον είναι εφικτό). Σε περίπτωση κλεισίματος κάτω από 3,90 ευρώ πώληση (εφόσον είναι εφικτό αλλιώς Δευτέρα) 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 2 (ότι κάτσει / νιώθω τυχερός): Αγορά κοντά στα 4 ευρώ και ενίσχυση θέσης εφόσον αργότερα κλείσει σε τιμές πάνω από 4,16 ενίσχυση θέσης (εφόσον είναι εφικτό, αλλιώς Δευτέρα). Σε περίπτωση κλεισίματος κάτω από 3,90 ευρώ πώληση (εφόσον είναι εφικτό αλλιώς Δευτέρα)

Κατά την διάρκεια της ημέρας και όποτε κρίνετε απαραίτητο θα υπάρχει σχολιασμός.

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ: "ΟΤΕ ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να δείτε πλήρως το διάγραμμα, πατήστε πάνω στην εικόνα!


Ο Μυτιληναίος στα 3,5 ευρώ πριν μερικές μέρες ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τριγωνικό σχηματισμό (έναρξη 14/05/09, διάσπαση 12/11/09) που φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα. Ταυτόχρονα φρέναρε και στην κάτω μεριά του πτωτικού και με ισχυρή κλίση καναλιού. Πριν πέντε (5) συνεδριάσεις εγκατέλειψε πειστικά το πτωτικό κανάλι, άρα θεωρούμε ότι εισήλθε τουλάχιστον σε ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ.
Στη συνέχεια ακολούθησε μια (αναμενόμενη) πλάγια κίνηση. Για σήμερα καλή τιμή εισόδου θεωρούμε οτιδήποτε κάτω από τα 4 ευρώ, αλλά δεν θα θέλαμε να δούμε τιμές κάτω από 3,90 ευρώ και φυσικά δεν θα θέλαμε να δούμε κλείσιμο μικρότερο από 3,90 ευρώ. 

Και για να χαλαρώσουμε, διότι η αγορά πάντα φροντίζει να μας έχει νευρικούς, διαβάστε το παρακάτω:


Δύο φίλοι συναντιούνται μετά από καιρό.
- Frapeziti αδερφέ μου που είσαι χαμένος.
- Ε, να ρε Θανάση Blackridi ξέρεις πολλές δουλειές.
- Τι κάνεις θα μας προτείνεις καμιά μετοχή να χάσω;
- Δεν μπορώ ακόμα, ακόμα λείπει από το χαρτοφυλάκιο μου ο Βαγγέλης.
- Ρε Frapeziti ποιος είναι τέλος πάντων ο Βαγγέλης;
- Ούτε που τον ξέρω τον άνθρωπο, απλώς στην μετοχή του, τον Μυτιληναίο προσπαθώ να πηδήξω!


ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ: "ΟΤΕ ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ"

Όλα τα περιεχόμενα των γραπτών στο Ιστολόγιο και στα σχόλια, αποτελούν προσωπικές απόψεις της ιντερνετικής φιγούρας που τα γράφει και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι εκφράζουν την ανθρώπινη οντότητα που κρύβεται πίσω από αυτή την φιγούρα. Προβλέψεις για μετοχές ή την πορεία χρηματιστηριακών δεικτών με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την επίσημη άποψη της ιστοσελίδας http://frapezitis1.blogspot.com και του ιδιοκτήτη της . Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ' όψιν σας ότι οι τυχόν προτάσεις δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελούν προτάσεις αγοράς, πώλησης ή διακράτησης τίτλων και στο φέροντα τη πρόταση σε καμία περίπτωση δε μπορείτε να καταλογίσετε οποιαδήποτε ευθύνη. Επομένως, καμία αγορά, πώληση και εν γένει επένδυση δεν πρέπει να γίνεται βάση των γραφομένων στις σελίδες του http://frapezitis1.blogspot.com . Οι επενδύσεις σας θα πρέπει να αποτελούν αποτέλεσμα μελέτης των οικονομικών στοιχείων των εταιριών, της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας, των τυχών αποτελεσμάτων της προσωπικής σας ανάλυσης καθώς επίσης και να γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με την Χρηματιστηριακή σας εταιρία. Επίσης δέχεστε ότι όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στον παρόν ιστότοπο είναι φανταστικά. Η οποιαδήποτε χρήση της ιστοσελίδας http://frapezitis1.blogspot.com συνεπάγεται ότι έχετε διαβάσει και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τούς όρους χρήσης .

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε Frapezitis
    Ωραία δουλειά κάνεις και μου αρέσει ότι προβάλεις τις διάφορες τεχνικές πτυχές, σε αντίθεση με άλλους που λένε τιμές στόχους ακατέβατες.

    Έτσι όπως προσεγγίζεις τεχνικά τις μετοχές μου ΑΡΕΣΕΙ πολύ ο τρόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την μέχρι τώρα εικόνα, δεν νιώθουμε την ανάγκη ν´ αλλάξουμε κάτι είτε για ΟΤΕ , είτε για ΕΤΕ είτε για ΜΥΤΙΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kikou4
    Αν πάω εγώ καλά θα πάνε και οι γύρω μου. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά θεωρώ ΜΥΤΙΛ και ΜΕΤΚΑ τις κορυφαίες επιλογές του ΧΑΑ (βάσει προσδοκιών κερδών,μερίσματος,προοπτικών και κυρίως managment).
    Σκοπεύω να τοποθετήσω το 25% του κεφαλαίου μου όταν οι τιμές προσεγγίσουν τα χαμηλά του 2009,είτε εναλλακτικά χρονικά προς το τέλος Μαρτίου (όπου πιθανολογώ πως θα υπάρξει άνοιγμα στα σπρέντ και μετοχοφοβία λόγω της επικείμενης λήξης 21,5 δις ομολόγων) οπότε θα αγοράσω ανεξαρτήτως τιμών.
    Για μια φορά ακόμα να σε συγχαρώ για την διάθεση να μοιραστείς μαζί μας την γνώση σου.
    Κατά την γνώμη μου αυτό ακριβώς θα έπρεπε να βρίσκεται στην βάση της δημιουργίας "δικού μου μπλόγκ"...Μπας και νικήσουμε τα "μπουρδελόσπιτα" Μόργκαν,Σίτυ,Ντόιτσε και λοιπούς κακόφημους "οίκους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς
    Ανώνυμος

    Όπως έγραψα ΜΥΤΙΛ κάτω από 4 ευρώ είναι καλή τιμή εισόδου για ΣΗΜΕΡΑ. Δεν νομίζω ότι επειδή ο δείκτης πήγε συν 2 από -1 και ξαναγυρνάει στο μηδέν θα πρέπει να ανεβοκατεβάζουμε τις τιμές. Εμείς μελετήσαμε το παραπάνω διάγραμμα και γράψαμε την τακτική για σήμερα, μην σου αποσπούν την προσοχή όλοι οι θόρυβοι.
    Να το γράψω απλά, 3,98 , 3,96 ίσως και 3,94 έίναι καλές τιμές εισόδου για σήμερα πάντα με την προυπόθεση να μην δούμε κλείσιμο κάτω από 3,90. Δεν ξέρω αν δε βοήθησα ή καν αν σε πρόλαβα για να με διαβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. hippy

    Αυτό που με φοβίζει στις αγορές είναι ο κακός μου εαυτός, αυτό που με φοβίζει στην ζωή είναι η ίδια η ζωή, διότι δεν είμαστε "σχεδιασμένοι" για ένα τόσο δύσκολο ταξίδι.Εύχομαι να μην αλλάξω γνώμη για το πρώτο και να αλλάξω γνώμη για το δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς
    Ανώνυμος

    Και σε πιθανό ερώτημά σου, αν δεν πάει κάτω από 4 σήμερα? Προσωπικά σου απαντώ ΕΓΩ δεν θα πάρω! Αυτό δεν σημαίνει ότι αν αύριο με βάση την νέα εικόνα που θα έχω δεν μπορεί να αγοράσω ψηλότερα ή και καθόλου. Στις αγορές ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΟΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Frapezitis
    περιμένω μια εκτίμηση σου για τις σφήνες που έσπασαν, αλλά τελικά το ξανασκέφτονται.

    Πότε αναιρείται, σύμφωνα με σένα, ο σχηματισμός και τον ρουφάνε ΟΛΟΙ οι short?

    Τάκης Μορφονιός όταν σπάζουν τα νερά έχουμε γεννητούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τον DOW, το κατάλαβα το υπονοούμενο.
    Κοίταξε κοντός τελειωμός του μήνα αλληλούια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλα επίφοβα είναι. Όμως βλέπω να πηδάνε απο τα καταφύγια. Αν έχω δίκιο, 1000 μονάδες για πλάκα στο κεφάλι θα φάνε, στην προσπάθεια τους να κλείσουν οι short. Πολύ σιγουριά για κάτω, πολύ κλάμα στο πάνω.
    Ο συνδρομητικός να δω που θα πάει να κρυφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η συνεδρίαση είναι τύπου: Πηγαίνετε για ύπνο! (Πως μας προσέχουν)

    Είχα ένα e-mail (μόνο ένα) που με ρωτάει:

    "...Και πως θα πουλήσεις σήμερα... (γράφει και μερικά Γερμανικά)"

    Κάθε μέρα δεν πρέπει να πουλάμε κάθε μέρα δεν πρέπει να αγοράζουμε, υπάρχουν και μέρες για να μην πω μήνες που πρέπει να κοιτάμε. Ε σήμερα από ότι φαίνεται θα κοιτάμε. Να χαίρεστε όταν η αγορά σας δίνει το Δικαίωμα να την παρατηρήσετε σε slow motion και να το εξασκείται.
    Με λίγα λόγια ΟΤΕ κοιτώ (δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω σύμφωνα με το πλάνο που κατέστρωσα εχθές και είχα λόγω slow motion, χρόνο να επανεξετάσω σήμερα), ενώ ΜΥΤΙΛ είμαι στα χαρακώματα και περιμένω.
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΝΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΥΤΙΛ

    Πέρασε τα 4,16, αν τα κρατήσει στο κλείσιμο ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΥΡΙΑΚΗ θα παρουσιάσουμε κι ένα χαρτί μικρότερης από τον Μυτηλιναίο κεφαλαιοποίησης (πολύ πολύ μικρότερης). Ε να δούμε πως τα πάμε κι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή